Hurom HT – wyciskarka do soków która swym designem dyskwalifikuje poprzedników.

Wyciskarka do soków Hurom HT została zaprojektowana przez stylistów tak, aby swoim wyglądem podkreślić nowoczesny i innowacyjny charakter produktu. Zdecydowanie przewyższa funkcjonalną formą i smukłym kształtem obudowy swoich poprzedników, co producent starannie eksponuje we wszystkich działaniach promocyjnych.

Hurom HT to wyciskarka soków II-giej generacji, gdzie zainstalowano bezszczotkowy silnik indukcyjny, mający prędkość 42 obr./min. Zastosowana technologia oraz niskie obroty silnika, to przede wszystkim gwarancja uzyskania soków o wysokiej wartości odżywczej oraz zachowania jakości przygotowanych posiłków. Przygotowanie soków przy pomocy tej wyciskarki daje nam dostęp do bogactwa świata natury w najlepszej postaci, co sprzyja naszemu zdrowiu i w profilaktyce wielu chorób. Silnik jest bardzo cichy i równocześnie wydajny. Podczas pracy wyciskarka wydaje tak przyciszone dźwięki, że nie zbudzi nawet śpiącego dziecka, co jest niemałym plusem dla rodzin z maluszkami. Praca silnika połączona jest z pracą innowacyjnego wałka ślimakowego, wykonanego z ultemu, który potrafi wycisnąć sok nawet z nasion i roślin liściastych, co daje nam większe możliwości tworzenia nowych smaków i receptur. Również w komorze wsadowej została zmieniona forma na bardziej praktyczną w kształcie litery V, co dało możliwość wsadu owoców i warzyw o większych kształtach i objętości. Ten model wyciskarki został wyposażony w misę o pojemności 500 ml, znacznie większą i bardziej praktyczną niż w poprzednich wersjach wyciskarek Hurom.

Taka pojemność jest optymalna przy przygotowaniu soków mieszanych z kilku składników, które można bez problemów wymieszać razem w jednym pojemniku. Misa posiada specjalny korek niekapek, który nie pozwala na przeciekanie, a równocześnie daje możliwość mieszania smaków w trakcie wyciskania kilku składników. Producent daje także możliwość wyboru sita, zgodnie z tym jaką gęstość soku preferujemy. Sito o małych otworach pozwala na uzyskanie soku o gładkiej, klarownej konsystencji, a drugie o większych otworach daje nam sok gęściejszy, z większą ilością miąższu.